Около 400 семейства остават без възможност да се приберат по

...
Около 400 семейства остават без възможност да се приберат по
Коментари Харесай

Фирма отряза достъпа до затворен комплекс в София

Около 400 фамилии остават без опция да се приберат по домовете си, заяви bTV.

"За мен това е някакъв цялостен парадокс! Не знам по какъв начин може в XXI век, ние сме си купили апартамент с Акт 16, три години по-късно разбирам, че някой ми затваря входа и че не мога да си вляза в парцела! “, възмущава се Ваня Кировa, притежател на жилище във „ Витоша парк “.

От регион „ Витоша “ оповестиха, че става въпрос за спор сред частни субекти, в който администрацията не може да вземе страна. От общината напомнят, че теренът, върху който е построен комплексът, не е в регулация и позволение за градеж е обещано от тогавашния основен проектант на столицата.

До този миг достъпът до комплекса е ставал по силата на контракт за право на прекосяване сред строителния вложител и „ Витоша ски “.

„ С анекс към този контракт за обезпечаване на краткотрайно право на прекосяване е поправен договорът, по-точно е допълнен, и там написа, че договорът е годен до учредяването на непрекъснато право на прекосяване от Столична община “, показва Павлина Милошева, юрист, представляващ живущите в комплекса.

По неофициална информация компанията, която се грижи за заплащането на таксите за прекосяване през паркинга, е прекратила паричните преводи от най-малко две години. Това бил и един от претекстовете на „ Витоша ски “ да стартира обграждане на парцела си.

Вчера живущи в комплекса разгласиха видео в YouTube, на което се вижда по какъв начин пожарна не може да стигне до комплекса след сигнал за пожар поради камион на "ПСТ груп ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР