Около 400 плувци от 6 държави - Сърбия, Македония, Румъния,

...
Около 400 плувци от 6 държави - Сърбия, Македония, Румъния,
Коментари Харесай

Около 400 плувци ще спорят за отличията на международния турнир “Бриз”

Около 400 плувци от 6 страни - Сърбия, Македония, Румъния, Испания, Молдова и България, ще спорят за оценките на шестия интернационален шампионат " Бриз ", който ще се организира от 9 до 11 октомври на басейна " Парк Арена " в Бургас. Заради епидемията COVID-19 ще липсват представители на обичайния участник - Египет. До последно се чака да се включат и плувци от Турция, оповестиха уредниците на надпреварата.

В конкуренцията ще се включат над 90 плувци от бургаски клубове.

Организатори на интернационалния шампионат са плувния клуб " Бриз ", с поддръжката на Българската федерация плувни спортове и локалната община.

Турнирът в Бургас е публично съревнование за покриване на нормативи за идните огромни континентални шампионати. Включен е в интернационалния и вътрешния календар на Българската федерация по плувни спортове и попада в интернационалните календари на Световната и Европейската плувна федерация.

Състезателите са разпределени в 5 възрастови групи, надлежно за дами и мъже. По време на шампионата ще бъде употребена преградната стена на басейна и надпреварата ще се организира на 25-метров басейн, с 10 коридора.

Своеобразен отзив за престижа и силата на интернационалния шампионат " Бриз " е присъединяване в предходните години на звезди от ранга на Динко Юкич - международен и европейски първенец и четвърти на Олимпийски игри, Антъни Иванов - международен вицешампион за юноши, Нелсън Силва - златен медалист на надпреварите за Световната купа на ФИНА, Татяна Салкутан - олимпийска шампионка за девойки и многократна медалистка от Световната плувна и Европейската плувна федерации.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР