Около 400 плувци от 6 държави (Сърбия, Македония, Румъния, Испания,

...
Около 400 плувци от 6 държави (Сърбия, Македония, Румъния, Испания,
Коментари Харесай

400 плувци от 6 държави ше спорят за отличията на 6-ия международен турнир Бриз

Около 400 плувци от 6 страни (Сърбия, Македония, Румъния, Испания, Молдова и България) ще спорят за оценките на 6-ия интернационален шампионат " Бриз ", който ще се организира от 9 до 11 октомври (петък до неделя) на басейн " Парк Арена ОЗК ".
Заради епидемията от Ковид-19 ще липсват представители на обичайния участник - Египет. До последно се чака да се включат и плувци от Турция. Солидно е и бургаското посланичество на шампионата. В конкуренцията ще се включат над 90 надарени плувци от клубовете " Бриз ", " Черноморец " и КВС " Бургас ". Организатори на интернационалния шампионат са ПК " Бриз ", с поддръжката на Българска федерация плувни спортове и Община Бургас. По време на тази конкуренция, която през годините се утвърди като една от най-силните у нас и на Балканския полуостров, са сложени голям брой национални върхове.
Турнирът в Бургас е публично съревнование за покриване на нормативи за идните огромни континентални шампионати. Включен е в интернационалния и вътрешния календар на БФПС и попада в интернационалните календари на ФИНА (Световната плувна федерация) и на ЛЕН (Европейската плувна федерация).
Състезателите са разпределени в 5 възрастови групи, надлежно за дами и мъже. Най-малките са родени през 2011 година, а най-големите през 2002 година и по-големи. По време на шампионата " Бриз " на плувен комплекс " Парк Арена ОЗК " ще бъде употребена преградната стена на басейна и надпреварата ще се организира на 25-метров басейн, с 10 коридора.
Своеобразен отзив за престижа и силата на интернационалния шампионат " Бриз " е присъединяване в предходните години на звезди от ранга на Динко Юкич (световен и европейски първенец и четвърти на Олимпийски игри, Антъни Иванов (световен вицешампион за юноши, финалист на СП и Екологичен потенциал за мъже), Нелсън Силва (златен медалист на надпреварите за Световната купа на ФИНА), Татяна Салкутан (олимпийска шампионка за девойки и многократна медалистка от СП и Екологичен потенциал.
Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР