Около 400 души все още са блокирани и очакват помощ

...
Около 400 души все още са блокирани и очакват помощ
Коментари Харесай

Десетки нови трусове в Тайван, броят на жертвите расте

Около 400 души към момента са блокирани и чакат помощ в Тайван след земетресението с магнитуд 7,4 тази седмица, оповестиха от противопожарната работа на острова в събота (6 април), предава CNN, представена от Фокус.

На 7 април не престават вторичните земетресения, като за деня са регистрирани 21 трусове с магнитуд сред 3,2 и 4,5 по скалата на Рихтер. Последният трус е с магнитуд 4,2 по скалата на Рихтер и е регистриран на 12,1 км североизточно от окръг Хуалиен, на 121 км източно от Илан, на дълбочина 35,6 км, демонстрира информация в тайванското Централно метеорологично бюро .

Властите оповестиха, че тези, които са в неопределеност от трусът в сряда (3 април), се намират в сигурност, само че са откъснати от свлачища и други трудности по селските пътища покрай мощно засегнатото източно крайбрежие на острова.

Броят на починалите при земетресението набъбна на 13 души, оповестиха от Националната противопожарна работа на Тайван, откакто три тела бяха открити на пешеходна пътека в планински регион. Две от тях са открити в петък, а едно - в събота, добавя NFA и прецизира, че екипите към момента работят за потвърждаване на самоличността на откритите.

Трусът, най-мощният в Тайван от 25 години насам, раздруса целия остров в сряда (3 април) и беше усетен чак в Хонконг и Шанхай.

Повече от хиляда души са получили пострадвания, а шестима души към момента се водят за изчезнали, оповестиха управляващите.

В окръг Хуалиен, най-силно засегнатия район, постройките се огънаха и се активизираха свлачища. Оцелели са разказали пред CNN, че доста локални магазини и предприятия, някои от които работят повече от десетилетие, са изчезнали за една заран.

Според тайванските управляващи, които възнамеряваха да изпратят техника и спътник на ниска орбита, с цел да подкрепят избавителните интервенции в събота, само че неприятното време продължаваше да ги затруднява.

Земетресението в сряда раздруса множеството региони на Тайван с по-голяма активност от всяко друго земетресение от 1999 година насам - когато трус с магнитуд 7,7 по Рихтер удари средата на острова, умъртви 2400 души и рани 10 000 други.

Сравнително ниският брой на жертвите тази седмица се дължи на устрема на държавното управление да се приготви след уроците, които е научило преди 25 години.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР