Около 40-тина защитници и любители на кучетата се събраха пред

...
Около 40-тина защитници и любители на кучетата се събраха пред
Коментари Харесай

Рехав протест на защитниците на кучетата пред общината в Благоевград /Снимки/

Около 40-тина бранители и фенове на кучетата се събраха пред постройката на общината в Благоевград през днешния ден сутринта, минути преди старта на следващото съвещание на локалния общински съвет в 09.00 часа. Широко афиширания в мрежатапротест, в който се чакаха фенове на кучета от цялата страна, се оказа рядък и незанимателен за събралите се на място публицисти, очакващи мега събитие, което да бъде отразено с подобаваща тежест.

Протестът в действителност сподели, че благоевградчани са мощни единствено във фейсбук, скрити зад анонимността. Когато обаче би трябвало да заявят позицията си по всевъзможни тематики,смелчаците се броят на пръсти. Шепата протестиращи през днешния ден издигнаха плакати " Стоп на терора над животните ", " Стоп на насилието " и други.

Тук там се виждаха емблематични благоевградчани, изявления бяха направени от популялрни във фейсбук бранители на животните и съперници на общинска администрация, които желаеха уволняване на инспекторите, арестувани при полицейска интервенция, при която в автомобил двамата общинари превозваха упоени кучета. Според бранители на животните, с цел да ги хвърлят някъде, съгласно общината, с цел да бъдат закарани за лекуване в Дупница.

Изводът, който се наложи през днешния ден е -не съумяха бранителите на животните да покажат силата си нескрито, само че пък пълнят фейсбук с какви ли не мощни постове. Протестът, деклариран като огромно събитие предизвика най-сериозен интерес измежду локалната полиция, чието засилено наличие в тази ситуация се оказа безусловно безсмислено.

Нямаше напрежение, нито конфликти. Не се чуха и аргументирани изказвания на известни фейсбук деятели. Докато шепата протестиращи бяха извън един по един в залата на ОБС влизаха безгрижно съветниците, с цел да прегледат точките от дневния ред в постоянното парламентарно съвещание.
П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР