Около 40 протокола – един в чужбина, останалите – от

...
Около 40 протокола – един в чужбина, останалите – от
Коментари Харесай

ЦИК: Неработещите машини в изборния ден – 102, сигналите и жалбите – 123

Около 40 протокола – един в чужбина, останалите – от три изборни региона в страната, остават да бъдат въведени, с цел да завърши първичното въвеждане на данните в Централната изборна комисия (ЦИК).

След като бъдат въведени всички протоколи на 100%, ще се разгласява информацията с броя дали своят вот, съобщи представителят Росица Матева.

Данните си в комисията са предали четири Районни изборни комисии (РИК) – Габрово, Кюстендил, Ловеч и Сливен.

Очакваме да дойдат всеки миг Софийските комисии, по-късно – Благоевград, както и останалите, сподели Матева. Тя означи, че се чакат да идват данни от РИК и на следващия ден.

Няма информация какъв брой са сбърканите протоколи в страната.

По думите ѝ множеството неточности в протоколите са, че Секционните изборни комисии са попълвали и са сумирали преференциите.

В изборния ден в ЦИК са постъпили 123 сигнала и тъжби. Установените неработещи машини за изборния ден са 102, а за предизборния – 20, общо – 122, уточни Матева.

Матева посочи, че въвеждането на протоколите отвън България е станало „ много бързо “, нямало е неточности. 

На въпрос дали видеонаблюдението е забавило процеса на обработка на данните от гласуването Матева съобщи, че към момента не е направена оценка на този развой и предстоят разбори.

Окончателните резултати би трябвало да бъдат обявени на 6 април, като заместник-председателят на ЦИК увери, че наново ще бъде прегледан всеки протокол и ще се отстранят несъответствията, в случай че има такива.

„ Хартията, която достави „ Печатницата на Българска народна банка “, е със същите условия и характерности каквато е била на предходните избори “, безапелационна бе Матева.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР