Oколо 40 осъдени за тероризъм ще бъдат освободени от френски

...
Oколо 40 осъдени за тероризъм ще бъдат освободени от френски
Коментари Харесай

Около 40 осъдени за тероризъм във Франция скоро ще излязат от затвора

Oколо 40 наказани за тероризъм ще бъдат освободени от френски затвори тази година и при започване на идната, заяви френският прокурор за битка с тероризма Франсоа Моленс. Връщането в обществото на тези от тях, които не са се разкаяли, ще бъде огромен риск, отбелязва Асошиейтед прес.

По телевизия Бе Еф Ем Моленс уточни, че над Франция към момента е надвиснала забележителна опасност от израсналите в страната поддръжници на " Ислямска страна ".

По оценки на прокуратурата за битка с тероризма сред 600 и 700 френски екстремисти остават в региони в Ирак и Сирия под контрола на джихадистката формация, макар че доста от тях може би са убити. Според френските управляващи някои от уредниците на терористичните набези в Париж през ноември 2017 година евентуално са измежду убитите в Близкия изток.

Франсоа Моленс предвижда, че следствието на нападенията в концертната зала " Батаклан ", в парижки кафенета и на националния стадион от 2015 година, при които бяха избити 130 души, ще завърши следващата година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР