Около 40 къщи в област Варна са останали без покрив

...
Около 40 къщи в област Варна са останали без покрив
Коментари Харесай

Торнадо остави около 40 къщи във Варненско без покрив

Около 40 къщи в област Варна са останали без покрив след разразилата се стихия и миналото торнадо в понеделник вечер.

На територията на община Аксаково без покрив са 20 къщи, а в селата Куманово и Климентово надлежно 12 и 8. Това заяви регионалният шеф на Варна Стоян Пасев.

Едно семейство е останало без жилище, само че е обезпечено място, където да обитава и към момента няма бедстващи хора, уточни той.

На всички потърпевши ще бъде отпусната еднократна помощ от 325 лева

Описването на вредите от бурята ще продължи и във вторник.

Общините могат да аплайват за помощи пред Комисията за бедствия и повреди, в случай че има нанесени материални вреди върху инфраструктурата или публичните здания.

Обилният дъжд, който се изсипа в област Варна в понеделник беше съпроводен с градушка и торнадо. Центърът на Варна остана под вода. Това провокира спешна обстановка, само че ситуацията не е бедствено, стана ясно от думите на регионалния шеф.

Причината за наводнението във Варна е, че проточният канал, минаващ под влаковите релси, не е съумял да побере водата.

Кризисният щаб ще взема решение във вторник по какъв начин могат да се отточат дъждовните води. " Може би би трябвало да се мисли за различен маршрут на канала ", сподели Стоян Пасев.

По думите му калта, донесена от преваляванията, към този момент е отстранена от влаковите релси и влаковете са пуснати отчасти да минават.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР