Около 40 хиляди души участват в протеста срещу политиката на

...
Около 40 хиляди души участват в протеста срещу политиката на
Коментари Харесай

40 хиляди на протест срещу политиката на Макрон


Около 40 хиляди души вземат участие в митинга против политиката на френския президент Еманюел Макрон в Париж. Това заяви полицията.

В същото време, съгласно уредника на мирния митинг - крайнолявата партия на някогашния кандидат-президент Жан Люк Меланшон „ Неподчинена Франция “, броят на участниците в митинга са четири пъти повече от оповестените от формалните управляващи. "160 хиляди души се събраха, с цел да кажат "Спри, Макрон", написа в изказване, оповестено в Туитър.

Протестните дейности против социално-икономическата политика на френското държавно управление започнаха в Париж през днешния ден следобяд и са в чест на първата годишнина от встъпването в служба на Макрон.

Протестът е спокоен. Много от стачкуващите пристигнаха на митинга със фамилиите си, протестиращите вървят по улиците на града. В ръцете им могат да се видят транспаранти с надпис "Не на президента на богатите"," Всички сме едно","Не на обществена революция", "Съществува алтернатива". Досега не са регистрирани съществени произшествия. Единственото изключение е задържането на четирима души, които са носели ножове и кутия с багра.

Редът в града се следи от към 2 хиляди служители на реда и жандармерия. Решението за усилване на ограниченията за сигурност бе взето след протестите на 1 май във френската столица, които избухнаха по време на празничното шествие. След това групата от 1200 анархисти и леви, облечени напълно в черно и криещи лицата си зад маски, се причислиха към колоната на мирни стачкуващи. И започнаха да чупят прозорците на кафенета и магазини по пътя си, както и да подпалват коли, колела и кофи за отпадък. В навечерието на митинга през днешния ден някои институции затвориха стъклените си витрини с коркови панели.

Протестите се организират през днешния ден в съвсем всички огромни градове във Франция - по-специално в Тулуза, Бордо, Страсбург, Рене. Според уредниците това е единствено първата стъпка от поредност от протестни дейности, планувани във Франция през идващите месеци. Представители на няколко асоциации, синдикати и политически партии към този момент оповестиха, че възнамеряват да провеждат "нов ден против политиката на Макрон" на 26 май. /БГНЕС, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР