Около 40 души са загинали в централно Мексико след употреба

...
Около 40 души са загинали в централно Мексико след употреба
Коментари Харесай

Масов мор в Мексико, не смогват да прибират труповете

Около 40 души са починали в централно Мексико след приложимост на токсичен алкохол. Това е последното в серия от всеобщи отравяния с алкохол, регистрирани от началото на блокирането на COVID-19. Много градове не разрешиха продажбата на алкохол, когато вкараха ограничаващите ограничения.

В град Chiconcuautla в щата Пуебла кметът Артемио Ернандес съобщи в сряда, че минимум 18 души са починали от хипотетично отравяне с метанол. Facebook страницата на града обаче разгласи 25.

Правителството на щата Пуебла съобщи, че е затворило магазините, в които е бил продаден обвиненият алкохол, и е иззело към 200 литра от него. Според Ернандез това е била малко известна марка, наречена Refinо.

Жертвите може да са пили отровния алкохол на заравяне през уикенда, съобщи държавният министър на вътрешните работи в Пуебла Дейвид Мендес.

Около 80 души се събраха на събитието, макар възбраната за огромни погребения в границите на ограничения за обществено разграничаване, ориентирани към битка с пандемията COVID-19.

В щата Морелос, южно от Мексико Сити, инспекторите разкрили четири 20-литрови кани с алкохол. Смята се, че е предизвикал гибелта на 15 души (14 мъже и една жена) в махала Телистак и близкия град.

Тези два случая са най-новото, само че не и единственото всеобщо отравяне, което се случи в Мексико през последните седмици.

В края на април 25 души починаха в щата Джалиско, откакто пиха евтина марка алкохол от тръстика, известна като El Chorrito. Местните медии оповестяват също, че неотдавна в отражението на отравяне с метанол в юкатанското село Аканх починаха още седем души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР