Около 40 души са пострадали, след като полицията използва лютив

...
Около 40 души са пострадали, след като полицията използва лютив
Коментари Харесай

Около 40 души са пострадали от лютивия спрей на протеста пред МРРБ

Около 40 души са потърпевши, откакто полицията употребява пикантен спрей против протестиращи, които се пробваха да пробият полицейския кордон и да влязат в постройката на Министерство на регионалното развитие. 6 коли за спешна помощ на ”Спешна помощ ” са пристигнали на място, съобщи за Българска национална телевизия представителят на ”Спешна помощ ” Катя Сунгарска. В най-тежко положение е пациент с оток на окото.
Протестиращите упорстват за оставка на държавното управление и оставката на министър Петя Аврамова поради безводието в Перник.

На 30 души е оказана здравна помощ на място, шестима души бяха откарани в незабавния очен кабинет на УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ”. Четирима от тях са прегледани и освободени за домашно лекуване.

В най-тежко положение е пациент с оток на окото, с изгаряне сред 1 и 2 степен. Засегната е роговицата.

Протестиращи, проведени от Политическа партия " Възраждане ", се събраха пред постройката на Министерство на регионалното развитие в центъра на София с искане за оставката държавното управление поради водната рецесия в Перник. Те се пробваха да щурмуват постройката, само че полицията ги спря с пикантен спрей.

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че протестиращи са счупили входната врата на министерството. Двама чиновници на реда са потърпевши от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР