Около 40 000 учители ще напуснат системата на образованието през

...
Около 40 000 учители ще напуснат системата на образованието през
Коментари Харесай

Около 40 000 учители ще напуснат системата на образованието през следващите 7 - 8 години

Около 40 000 учители ще изоставен системата на образованието през идващите 7-8 години. Това заяви Антоанета Андреева, ръководител на организацията във Велико Търново.
Тя уточни, че сега към 50% от педагозите са на възраст към 50-55 години, което значи, че до 7-8 години те ще се пенсионират . На тяхно място в системата би трябвало да влязат млади фрагменти.
„ Това е един доста сериозен проблем. Синдикатът работи интензивно в тенденция привличане на млади педагози в учебните заведения. В новия отраслов групов трудов контракт, който бе подписан при започване на седмицата, е обърнато изключително внимание на наставничеството”, разяснява Антоанета Андреева, представена от Фокус.
„ Днешните учители, които са с опит в професионално си развиване, би трябвало да предадат този опит на младите, тъй че при първия конфликт с компликациите, това да не ги обезсърчава, да не ги демотивира, а в противен случай – да им се покаже, че животът не е елементарен и компликациите през днешния ден би трябвало да ги стимулират, тъй че на следващия ден да бъдат още по-силни, още по-амбицирани и да се построяват като педагози. Работата по привличането на младежите в системата е извънредно значим детайл “, сподели още Антоанета Андреева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР