Около 4% от българите се чувстват самотни и няма с

...
Около 4% от българите се чувстват самотни и няма с
Коментари Харесай

Над четвърт милион българи са самотни, сочи статистика на Евростат

Около 4% от българите се усещат самотни и няма с кого да споделят персоналните си проблеми. Това демонстрират данни от изследване на Евростат, представено от Българска телеграфна агенция. То обгръща възрастното население в Европейски съюз и регистрира настроенията през 2015 година

В Европейски Съюз към 6 % от възрастните хора се усещат самотни и няма от кого да потърсят помощ, в случай че се наложи, демонстрира анализът. Ако се приложи процентът на самотните у нас по отношение на общия брой на популацията, оказва се че над четвърт милион българи са изпаднали в изолираност и самотност.

Около 73 на 100 от семействата у нас живеят в градовете, а 27 % - в селата. В селата е регистриран и най-голям дял самотно живеещи хора у нас.

Ситуацията в Европейски Съюз наподобява най-добре в Чехия, Финландия, Словакия и Швеция, където единствено 2 % от популацията настояват, че нямат от кого да потърсят помощ, в случай че е належащо. В Кипър, Испания, Словакия, Чехия и Унгария също 2 % от хората настояват, че няма с кого да разискват персоналните си проблеми.

Най-самотни се усещат жителите на Италия, Холандия и Люксембург. Там процентът на самотниците надвишава 12% от популацията. Същият % хора декларират, че нямат с кого да споделят проблемите си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР