Около 4 на сто от българите се чувстват самотни и

...
Около 4 на сто от българите се чувстват самотни и
Коментари Харесай

Евростат: Над четвърт милион българи са самотни

Около 4 на 100 от българите се усещат самотни и няма с кого да споделят персоналните си проблеми, демонстрират данни от изследване на Евростат за възрастното население в Европейски Съюз през 2015 година По този индикатор приблизително към 6 % от възрастните хора в Европейски Съюз се усещат самотни и няма от кого да потърсят помощ, в случай че се наложи, демонстрира анализът.

Ако се приложи процентът на самотните българи по отношение на общия брой на популацията у нас, оказва се че над четвърт милион българи са изпаднали в изолираност и самотност.
По данни на Национален статистически институт от последното броене у нас - има наклонност за увеличение на семействата без деца. Според родната статистика най-голям е бил у нас процентът на едночленните семейства - към 30 на 100, двучленните семейства са били 28 на 100, а семействата с едно, две или повече деца, надлежно - 20 на 100, 13 на 100 и 7 на 100.
При последното броене семействата у нас са били към 2,8 милиона.
Около 73 на 100 от семействата у нас живеят в градовете, а 27 % - в селата. В селата е регистриран и най-голям дял самотно живеещи хора у нас.

Около 6 на 100 от европейските жители заявяват, че се усещат самотни и няма с кого да споделят персоналните си проблеми, демонстрира европейската статистика.
Ситуацията наподобява най-добре в Чехия, Финландия, Словакия и Швеция, където единствено 2 % от популацията настояват, че нямат от кого да потърсят помощ, в случай че е належащо.
В Кипър, Испания, Словакия, Чехия и Унгария също 2 % от хората настояват, че няма с кого да разискват персоналните си проблеми.
Негативните трендове към самотата на европейците са най-силни в Италия, Франция и Холандия, където е и най-голям делът на хората, които няма с кого да разискват персоналните си проблеми - 12 на 100.
Най-самотни се усещат още веднъж жителите на Италия, Холандия /и Люксембург/, където процентът на самотниците надвишава 12 на 100 от популацията на съответните страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР