Около 4 млн. души в Украйна в момента са без

...
Около 4 млн. души в Украйна в момента са без
Коментари Харесай

Украйна потъна в мрак! 4 милиона души са без електричество

Около 4 млн. души в Украйна сега са без електричество, а в столицата Киев ще има тежък режим на тока поради съветските бомбардировки. Това разгласи в послание украинският президент Володимир Зеленски. Той призна, че към 1/3 от електроцентралите в страната са разрушени от въздушните офанзиви, добавя БГНЕС.

Властите към този момент предизвестиха жителите на Киев да чакат спирания на електрозахранването, които да продължат повече от четири часа. Това ще засегне и централните региони на Украйна, в това число град Днипро.

Според частната енергийна компания ДТЕК Киевският район е изгубил 30% от потенциала си, което значи, че ще се наложи " невиждано " спиране на електрозахранването. Прекъсванията на електрозахранването значат ограничавания в потреблението на уличното осветяване и публичния превоз, задвижван с електричество.

Кметът на Киев Виталий Кличко разгласи, че електропреносната мрежа в града работи в ексклузивен режим и дефицитът на електричество е от порядъка на 20 до 50%. Той прикани европейските страни за помощ под формата на генератори и топли одеала.

Град Харков, мощно потърпевш от съветския обстрел, също е изправен пред режим на тока, както и централните градове Житомир, Полтава и Чернигов.

Русия ускори въздушните си офанзиви против украинските електроцентрали и други цивилен обекти в отговор на взривяването на Керченския мост от 9 октомври.

Заради тези бомбардировки, проблемите с електрозахранването и очертаващата се тежка зима, украинските управляващи приканиха своите жители, които са напуснали територията на страната поради военните дейности, да мислят за завръщане едвам напролет на 2023 година

Междувременно зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев разяснява в " Телеграм " енегрийните проблеми в Украйна: " Пътят към непоклатимост на енергийните доставки е друг. Необходимо е да се признае легитимността на настояванията на Русия в границите на специфичната военна интервенция и нейните резултати, отразени в нашата конституция. И тогава нещата с тока ще се наредят... "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР