Около 4 хил. лева ще са нужни на всяко семейство,

...
Около 4 хил. лева ще са нужни на всяко семейство,
Коментари Харесай

Абитуриентският бал гълта 3,5 бона от семейния бюджет

Около 4 хиляди лв. ще са нужни на всяко семейство, в което тази година има зрелостник, с цел да приготви отрочето си за бала. В тази сума влизат както всички елементи от визията на зрелостника, по този начин и бюджет за почерпка на близки и родственици и спомагателни по-дребни разноски като автомобил, фотограф, дарове, които обаче надуват сметката в допълнение.

В държавната хазна ще влезнат най-малко 193 млн. лв. единствено поради харчлъка около тазгодишните дванайсетокласници, написа "Монитор ".

Според информация в уеб страницата на Министерството на образованието и науката (МОН) 55 167 възпитаници са подали заявки за явяване на матура по български език и литература. Така, в случай че умножим техния брой по междинен разход от 3,5 хиляди лв., се оказва, че 165 млн. лв. ще се завъртят в родната стопанска система единствено през месец май.

Един от главните разноски са роклята или костюмът. Цените им могат да варират според дали са конфекция, или са шити по поръчка. Средната им стойност е към 600 лева, за които може да облечете отрочето си с неповторим тоалет. По-евтино може да се намерят рокли и костюми, които са всеобщо произвеждане, в комерсиалната мрежа. А за родителите с по-дълбоки джобове има и маркови модели, чиито стойности са към и над 1000 лева Столични дизайнери пък желаят 1800 лева за рокля ръчна направа, която обаче ще бъде единствен и несравним модел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР