Около 4:20 ч. на 9 август полицаи спрели във Вълчедръм

...
Около 4:20 ч. на 9 август полицаи спрели във Вълчедръм
Коментари Харесай

Осъдиха ученик зад волана да плати автомобила, който карал пиян и без книжка

Около 4:20 ч. на 9 август служители на реда спрели във Вълчедръм лек автомобил " БМВ 530Д " и открили, че зад кормилото е Д.Д.Д. При инспекция с дрегер било установено, че ръководи с централизация на алкохол в кръвта от 1,42 промила и без да има шофьорска брошура.

По случая е било формирано досъдебно произвеждане, като малолетният юноша приел всички събрани доказателства по случая без да ги оспорва.

Пред магистратите той се признал за отговорен и декларирал, че непринудено подписва съглашение за наказване " публично неодобрение ", което да се извърши посредством прочитане пред учебното заведение на подсъдимия. Д.Д.Д. е наказан и да заплати със единодушието на майка си Г.Р.Б., която е притежател на колата, 6530 лева в интерес на страната, като сумата съставлява равностойността на автомобила, послужил за осъществяване на закононарушението.

Според последните промени в Наказателния кодекс органите на реда лишават колите на пияни и на дрогирани водачи, а в случай че автомобилът не е тяхна благосъстоятелност, то лидерът заплаща неговата равноценност.

Присъдата на Районен съд - Лом е дефинитивна и не предстои на тъжба и митинг, прецизираха от Съдебната палата в града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР