Около 39% от участвалите в продължилото седмица допитване регистрирани избиратели

...
Около 39% от участвалите в продължилото седмица допитване регистрирани избиратели
Коментари Харесай

Проучване в САЩ: Байдън дръпна с минимална преднина пред Тръмп

Около 39% от участвалите в траялото седмица допитване регистрирани гласоподаватели споделят, че биха дали своят вот за демократа Байдън, в случай че изборите бяха през днешния ден, спрямо 38% за републиканеца Доналд Тръмп.

Много гласоподаватели към момента не са решили дали и за кого да дадат гласа си - 11% споделят, че ще гласоподават за други претенденти, 5% - че няма да гласоподават, а 7% дават отговор, че не знаят или отхвърлят да дадат отговор, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тръмп имаше незначителна преднина измежду всички запитани, само че Байдън поведе измежду записаните гласоподаватели , което е значимо, защото има по-голяма възможност хората, които към този момент са се записали, да гласоподават по същия метод и през ноември. Само две трети от гласоподавателите с право на глас, отидоха да гласоподават през 2020 година, когато Байдън победи Тръмп.

В седемте щата, където резултатите от изборите бяха най-близки през 2020 година и още веднъж може да се окажат основни през ноември, Тръмп води пред Байдън с 40% на 37% при записаните гласоподаватели. Докато в страната изследванията дават значими сигнали за това за кого ще гласоподава Америка, единствено шепа колебаещи се щати нормално накланят везните в изборната гилдия, крайният решителен фактор в президентските избори.

С доста гласоподаватели, които не са въодушевени нито от кандидатурата на Тръмп, нито от тази на Байдън, ново изследване демонстрира, че самостоятелният претендент Робърт Кенеди-младши, подсилен от 15% от записаните гласоподаватели, евентуално ще стане трети след гласуването - спад от 17% спрямо изследването от януари. Кенеди наподобява може да отнеме идентичен дял от гласовете за Тръмп и Байдън.

Помолени да изберат сред Тръмп и Байдън без други благоприятни условия, 50% от респондентите - регистрирани гласоподаватели - са подкрепили Байдън 50%, а 48% - Тръмп с, като 2% отхвърлят да отговорят на въпроса.

Само 37% от поддръжниците на Хейли възнамеряват да гласоподават за Тръмп, откакто тя отпадна от конкуренцията за номинацията на Републиканската партия, демонстрира изследването. Около 16 на 100 споделят, че ще гласоподават за Байдън, а останалите оповестяват, че ще гласоподават за някой различен или въобще няма да гласоподават.

След противоречива разпоредба от консервативния съд в Алабама, че замразените ембриони, употребявани за лекуване на неплодородие би трябвало да бъдат считани за деца, новото изследване демонстрира, че единствено една четвърт от записаните гласоподаватели са съгласни с тази позиция, до момента в който 57% не са, а останалите не са сигурни.

Проучването на Ройтерс/Ипсос събира отговори онлайн от цялата страна от 4094 американски възрастни жители, в това число 3356 регистрирани гласоподаватели. Проучването има марж на неточност от 1,8% за записаните гласоподаватели и 1,7% за всички респонденти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР