Около 38% или 130 000 души от бургаска област са

...
Около 38% или 130 000 души от бургаска област са
Коментари Харесай

130 хиляди са излезли да гласуват в област Бургас


Около 38% или 130 000 души от бургаска област са дали своят вот. Това е с към 2% по-малко спрямо предишните избори. ГЕРБ-СДС е първа политическа мощ в Бургаско - 25,65%. На второ място е „ Продължаваме промяната “ - с 18,2%, а на трето Движение за права и свободи - с 14,90%.
Обработване на изборните бумаги в Бургас
Снимка: bTV

Председателят на РИК-Бургас Михаил Хаджиянев разяснява случая с подпийналия мъж, който през вчерашния ден се бори с машината.

„ Машинното гласоподаване не позволява даже на подобен човек да не валидизира своя избор. Той може просто да не бъде регистриран “, сподели Михаил Хаджиянев – ръководител на РИК–Бургас.

С малко невалидни бюлетини и без съществени нарушавания - по този начин мина вчерашният избор. Точно в 2:30 ч. беше обработен и последният поротокол в бургаския МИР.

„ За нула време, безусловно за пет минути ни докараха от края на „ Меден рудник “ до тук. Това е! Организацията е добра за в този момент, дано да влезем вътре и да забележим “, сподели Тодор Тодоров, член на СИК.
Вътре в спортната зала общински служители на реда в ролята на стюарди разпределяха представителите на комисиите в разнообразни зони.
Обработване на изборните бумаги в Бургас
Снимка: bTV

„ От излизането ни от секцията и чакането на бусовете до тук и всичко ни лиши тъкмо 45 минути! “, сподели Илиян Димитров, ръководител на СИК:

Рекордното предаване на изборни бумаги провокира и залози. Председателите на комисиите се обзалагаха кой първи ще завърши.

„ Басът беше, че ние ще приключим преди тях, тъй като той се слави като най-бързият който е, оправя се с документите като някой супермен. И аз го провокирах и му споделих, че в случай че не излезем преди тях, ще го черпим с торта. И в този момент се уговаряме по кое време ще ядем тортата, тъй като имам да черпя! Излязохме съвсем дружно, с разлика от две-три минути “, сподели Мария Топалова, ръководител на СИК.

Час преди среднощ бяха обработени една трета от протоколите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР