Около 36 хиляди проверки са извършили служителите на Северозападното държавно

...
Около 36 хиляди проверки са извършили служителите на Северозападното държавно
Коментари Харесай

Само за година: Горски конфискуваха над 150 коли и каруци на бракониери в Северозапада

Около 36 хиляди инспекции са направили чиновниците на Северозападното държавно дружество през 2022 година в държавните горски територии, оповестиха от предприятието. 
Общият брой на тестваните обекти за рандеман на дървесина надвишава 7 700, а транспортните средства, минали през инспектиращи мобилни екипи, са над 10 000. Ловците, станали обект на инспекция са над 12 хиляди. Отделно са били тествани към 5 хиляди други лица, които са правили разнообразни действия в горските терени.
За установени нарушавания чиновниците на териториалните поделения са връчили над 700 акта по Закона за горите. За отчетния интервал са иззети близо 60 транспортни средства, 91 каруци, към 70 моторни триона и над 600 пространствени куб. м. дърва за огрев. Този дървен материал след това се предлага на търг, проведен от съответните районни дирекции по горите или остава за потребностите на държавното горско стопанство, на територията на което е намерено нарушаването, споделиха от СЗДП-Враца.
През миналата седмица са тествани 78 обекта за рандеман на дървесина и 110 моторни транспортни средства. Във връзка с привършване на груповия лов на дива свиня и подборния лов на сърна, както и на различен тип лов, са тествани 56 ловци. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР