Около 3500 деца са загубили единия или двамата си родители

...
Около 3500 деца са загубили единия или двамата си родители
Коментари Харесай

3500 деца в Турция са останали сираци след земетресенията на 6 февруари

Около 3500 деца са изгубили единия или двамата си родители при унищожителните трусове на 6 февруари в Югоизточна Турция, написа в. „ Хюриет “ и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
При земетресенията със мощ 7,6 и 7,7 починаха над 50 000 души.

Около 2500 деца живеят при родственици в засегнатия от земетресението район (11 окръга бяха тежко наранени от трусовете), а към 1000 деца са изпратени в домовете на техни родственици в други окръзи, се споделя в отчет на в. „ Хюриет “.

Министерството на фамилията и обществените услуги бе подхванало незабавни дейности за 1914 непридружени деца. 1850 от тези деца са били събрани със фамилиите им или с по-далечни родственици.

Около 40 деца, оживели при земетресението, са били настанени в детски домове и са били взети под държавна протекция. Едно оживяло от земетресението дете е било осиновено, а други две са настанени в приемни фамилии.

В момента продължава лекуването в лечебни заведения на шест деца, които са били тежко ранени при земетресенията. Петнайсет деца са умряли по време на лекуване в лечебни заведения, се показва в отчета.

Министерството на фамилията и обществените услуги, както и разнообразни организации, измежду които турският Червен полумесец, от време на време наблюдават какво е положението (физическо и психическо) на потърпевшите от земетресенията деца.

От турския Червен полумесец дават и стипендии за образованието на децата, написа " Хюриет ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР