Около 350 състезатели от 42 държави ще участват в юбилейното

...
Около 350 състезатели от 42 държави ще участват в юбилейното
Коментари Харесай

350 състезатели от 42 държави ще участват в юбилейното 70-о издание на Купа Странджа 2019

Около 350 състезатели от 42 страни ще вземат участие в юбилейното 70-о издание на интернационалния шампионат по бокс за мъже и дами за Купа "Странджа 2019 ". Надпреварата ще се организира от 14 до 19 февруари в зала "София " в столицата. Официалното разкриване е на 14 февруари от 17.30 часа, а финалите на 19 февруари стартират в 14.00 часа. България ще взе участие с общо 32 боксьори от националните тимове и от разнообразни клубове.

От огромните народи няма да вземат участие само Куба и Ирландия. Отборът на Съединени американски щати идва в делегация от 42 души, огромни са също тимовете на Индия и Украйна. Сред участниците има редица олимпийски и международни първенци.

Входът за възпитаници ще бъде безвъзмезден, а билитите за надпреварата са с цени от 5 лв. и от 10 лв. за финалите. Събраните средства от билети ще бъдат дадени като награден фонд на състезателите. "Това е юбилеен 70-и шампионат. Това е един от най-старите шампионати по бокс в света, а в Европа е най-старият. Ще вземат участие 42 страни, което е доказателство за сериозността на надпреварата ", сподели президентът на БФБокс Красимир Инински.

Инински е поканил във връзка юбилея всички носители на Купа "Странджа " в историята. Те ще бъдат наградени от федерацията по време на финалите на конкуренцията. Старши треньорът на женския народен тим по бокс Фикрет Ереджебов съобщи, подготовката на състезателките е почнала по-късно, само че от 4 февруари те са на лагер в София.

Габриела Димитрова ще пропусне шампионата поради травма, както и отказалата се от спорта Стойка Петрова. "Странджата е един от най-големите шампионати. Нашите цели са да реализираме оптималното. Важното е да сме живи и здрави. Лично аз съм подготвена да направя всичко допустимо, с цел да стигна на край ", сподели Севда Асенова.

"На мен ми е супер прелестно, когато играем пред българска аудитория и желая да реализира оптималното ", добави Станимира Петрова.

Мъжкият тим е провел лагер на Белмекен, на което е наблегнато най-много на техническата част и увеличение на честотата на ударите. Националите са упражнявали по 10 хиляди удара дневно, а с тежести по 130 удара за 30 секунди.

"Тази година започваме с взор към Токио 2020. Направихме страховит лагер на Белмекен и мисля, че сме подготвени за първото съревнование ", сподели старши треньорът на мъжкия отбор Жоел-Солер Арате.

Помощникът му Александър Александров съобщи, че на лагера са били и състезателите при младежите, на които тази година следва Европейско състезание в София. Радослав Пантелеев няма да взе участие на шампионата "Странджа ", защото сега работи по физическата си подготовка.

състав на националните тимове на България:
дами:
категория до 48 кг: Еми-Мари Тодорова, Севда Асенова
категория до 51 кг: Мартина Маринова
категория до 54 кг: Розалия Пайчева, Елина Георгиева, Златислава Чуканова
категория до 57 кг: Станимира Петрова, Марина Съвинова
категория до 60 кг: Деница Елисеева, Аслахан Мехмедова
категория до 64 кг: Мелис Йонузова
категория до 75 кг: Добромира Георгиева

мъже:
категория до 52 кг: Тинко Банабаков, Даниел Асенов
категория до 56 кг: Боян Асенов
категория до 60 кг: Кирил Русенов
категория до 64 кг: Иван Атанасов, Венсан Киркоров
категория до 75 кг: Кристиан Николов, Рами Киуан
категория до 81 кг: Благой Найденов, Пламен Петков
категория до 91 кг: Иван Мечков
категория над 91 кг: Петър Белберов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР