Около 350 пациенти с COVID-19 са лекувани през 2021 г.

...
Около 350 пациенти с COVID-19 са лекувани през 2021 г.
Коментари Харесай

Близо 350 пациенти с COVID-19 са лекувани в болницата в Бяла Слатина

Около 350 пациенти с COVID-19 са лекувани през 2021 година в общинската болница в Бяла Слатина. Лечебното заведение е един от носителите на премия на Районната гилдия на Българския лекарски съюз Враца за работа в условия на пандемия. Отличието стимулира екипа още повече да се бори за спасяването на човешки животи, сподели шефът Николай Димов.
"В момента сме съвсем цялостни с пациенти. Прави ни усещане, че тази вълна сякаш са по-тежки случаи, доста по-бързо се утежняват. Медицината е задоволително напреднала, броят на имунизираните от ден на ден пораства, което е една добра причина за бързото преодоляване на пандемията. Аз не мога да схвана по какъв начин толкоз доста хора повече се плашат от имунизацията, в сравнение с от болестта. Това е неясно и за мен, и за всички мои сътрудници, защото вирусът е доста по-опасен от имунизацията. Все отново имунизацията се създава да ни пази. Нашият апел към всички е: Хора, дано живеем умерено, дано се върнем към нормалността. Ваксинирайте се! ", приканва доктор Димов.
"Не повече от 2-3% от пациентите на болничното заведение през годината са били имунизирани. Стигнали са до болнично лекуване повече от боязън ", добави лекарят.
Над 500 000 лв. са вложени за поправки на болничното заведение през 2021 година Лечебното заведение регистрира и положителни финансови резултати, чака се годишната му облага да е над 300 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР