Около 35 тона дизелово гориво са се разлели в сръбския

...
Около 35 тона дизелово гориво са се разлели в сръбския
Коментари Харесай

Български кораб разля 35 тона гориво в Дунава

Около 35 тона дизелово гориво са се разлели в сръбския сектор на река Дунав от кораба " Джумбо 3 ", плаващ под български байрак. Капитанът на кораба Цветомир Лаков е задържан за 48 часа.

Скоростта на течението на реката предотврати екологична злополука, оповестяват сръбските управляващи.

Инцидентът е станал в понеделник край град Челарево, в самостоятелната област Войводина. Петното се движи сред брега и главното течение на Дунав. Изградена е защитна дига край белградския квартал " Батайница ". Плуването на брега на Нови Сад е неразрешено.

Качеството на питейната вода там не е застрашено. Властите започнаха отстраняването на повърхностния филм от петрол, а първите разбори на водата, взета край Сремска Каменица, демонстрират минимално количество минерални масла.

Управителят на компанията притежател на кораба Веселин Рубчев, съобщи, че разливът се дължи напълно на техническа неточност.

" Смятам, че незабавно след разлива защитната плаваща завеса е инсталирана. Това е рутинна процедура, която постоянно се прави след подобен разлив, след което горивото се събира и се унищожава. Нямам информация досега за нанесени вреди. Сигурен съм, че сръбските управляващи ще се оправят, дори към този момент са се справили. Имали сме и други такива случаи с разлив на гориво. Имаме подписана застраховка с британска компания и тя покрива разноски за половин милион $ ", добави Рубчев, предава Българска национална телевизия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР