Около 35% от учениците по света са обект на тормозРуски

...
Около 35% от учениците по света са обект на тормозРуски
Коментари Харесай

Около 35% от учениците по света са обект на тормоз

Около 35% от учениците по света са обект на тормоз
Руски специалисти изследваха данни от 80 проучвания за издевателството измежду подрастващите в просветителните институции на Руската федерация и в чужбина. 27,5% от съветските възпитаници се сблъскват с тормоз, съобщи Комерсант.

Приблизително 35% от учениците по света са обект на нападателно гонене. У дома децата не са прочувствено подкрепяни, а по-скоро прекалено следени. В резултат на това младежите премълчават проблемите пред родителите и учителите.

Експерти са провели опит в учебните заведения на Уссурийск. Оказало се, че по-голямата част от учениците не описват на учителите за случаите на тормоз, а броят на хипотетичните жертви учителите са склонни да занижават. Според създателите на изследването, жертвите на тормоз са 5 пъти повече, в сравнение с заявяват учителите.

Децата на бащите, които са правили тормоз над съучениците си, постоянно стават агресори. В рисковата група са фамилии, в които не са съгласни с методите на обучение.

В университета пък се демонстрират косвени форми - обиди и злословия. Прекомерната конкуренция или остатъкът на свободно време основава напрежение в колектива. Според учените, премълчаването на издевателството "води до групова агресия". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР