Около 35 на сто от сделките с недвижими имоти в

...
Около 35 на сто от сделките с недвижими имоти в
Коментари Харесай

Само 35% от сделките с имоти преминават през професионална брокерска услуга

Около 35 на 100 от покупко-продажбите с недвижими парцели в България минават през професионална брокерска услуга. Този % е невисок и приказва за недобро приблизително качество на услугите в сектора. Това сподели ръководителят на Националното съдружие " Недвижими парцели " (НСНИ) Добромир Ганев.

Средно един път в живота си едно българско семейство употребява брокерска услуга, уточни Ганев.

От началото на демократичните промени в България брокерските услуги при покупко-продажбите с парцели са поскъпнали към два пъти и сега са 2-2,5%, а за София и за някои от огромните градове доближават и до 3 на 100 от цената на парцела (за всяка от страните). Подобен е процентът в други европейски страни, като в развитите пазари се калкулира в цената и се заплаща от притежателя на жилището, сподели Ганев.

Между 3000 и 3500 са дейните компании в бранша на продажбата на недвижими парцели. Ганев уточни, че в развитите страни над 85 на 100 от покупко-продажбите с парцели се случат посредством брокери, а мнозина фамилии с години работят с еднакъв сътрудник, по този начин както имат персонален доктор или юрист.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР