Около 35 души от пътниците, които тази сутрин не успяха

...
Около 35 души от пътниците, които тази сутрин не успяха
Коментари Харесай

Българите, блокирани в Рим, получиха билети чак за след три дни

Около 35 души от пасажерите, които тази заран не съумяха да летят от Рим до София, са останали в италианската столица, заяви Министерството на външните работи. Консулството в Рим оказва подпомагане на българските жители да отпътуват, да се настанят в града и да контактуват с летищните управляващи.

Полетът на " Райънер " от римската аерогара " Чампино " беше анулиран поради мъгла.

От полета са останали към 70 души в по-голямата си част българи и дребна група чужденци, осведоми Министерство на външните работи. Някои от българските жители (група от към 8 души), са тръгнали към гара " Термини " и са уведомили, че са решили да отидат във Флоренция, откъдето да търсят различни разновидности. Друга дребна група се е отправила към летище,,Фиумичино‘‘, за да си купи билети за други самолетни компании.

До момента в Рим е останала група от към 35 български жители, които са настанени в хотел.
Авиокомпанията им е издала нови билети за полети на дати 10 и 11 май. Тя обаче им подсигурява единствено една нощувка. За да им бъдат платени идващите нощувки до датите на полетите, съгласно регламента на самата самолетна компания, би трябвало всеки ден да се записват в листата на чакащите на гишето на,,Райънер‘‘ на летището. Така има възможност някои от тях да заминат и по-рано.

Посолството прави опити да спомага за намирането на бус на преференциална цена, който плътно да кара българите до летището всяка заран до датите на полетите им, защото,,Райънер‘‘ не обезпечава превоз.

Българското посолство в Рим следи развиването на обстановката, остава разполагаем и е в непрекъснат контакт с намиращите се на летището наши сънародници, както и с летищните служби, твърди външното министерство.

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурните телефони за незабавни случаи на българското посолство в Рим:Телефон: 06 322 4640 и 06 322 4643Дежурен телефон в извънработно време: 06 322 4640 и 06 322 4643.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР