Около 35 български граждани, от всички, блокирани на летище "Чампино"

...
Около 35 български граждани, от всички, блокирани на летище "Чампино"
Коментари Харесай

Около 35 българи от блокираните на летище „Чампино“ са останали в Рим

Около 35 български жители, от всички, блокирани на летище "Чампино " в Рим, са останали в града и са настанени в хотел, оповестиха от Министерство на външните работи. До обстановката се стигна откакто самолетът на обслужващата ги самолетна компания не съумял да излети рано тази заран поради мъгла.

Авиокомпания,,Райън еър‘‘ им е издала нови билети за полети на дати 10 и 11 май. Авиокомпанията им подсигурява една нощувка, с цел да им бъдат заплатени идващите нощувки до датите на полетите, съгласно регламента на самата самолетна компания, би трябвало всеки ден да се декларират в листата на чакащите на гишето на "Райън еър " на летището. Така има възможност някои от тях да заминат и по-рано.

Посолството на България в Рим прави опити да спомага за намирането на бус на преференциална цена, който плътно да извозва българските жители до летището всяка заран до датите на полетите им, защото "Райън еър " не обезпечава превоз, се споделя още в известието на външно министерство.

Консулът на Република България в Рим, е оказал подпомагане на българските жители, прецизират от външното ни министерство.

От полета са останали към 70 души в по-голямата си част българи и дребна група чужденци. Някои от българските жители (група от към 8 души), са тръгнали към гара „ Термини” и са уведомили, че са решили да отидат във Флоренция, откъдето да търсят различни разновидности. Друга дребна група се е отправила към летище,,Фиумичино‘‘, за да си закупи билети за други самолетни компании.

Българското посолство в Рим следи развиването на обстановката, остава разполагаем и е в непрекъснат контакт с намиращите се на летището наши сънародници, както и с летищните служби.

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурните телефони за незабавни случаи на българското посолство в Рим:

За контакт:

Телефон: +39 06 322 4640 и +39 06 322 4643

Факс:: +39 06 322 61 22 и +39 06 3224656

Дежурен телефон в отвън работно време:

+39 06 322 4640 и +39 06 322 4643

Права на пътуващите със аероплан:

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_bg.htm
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР