Около 35 български граждани, от всички 300 пътници, останали блокирани

...
Около 35 български граждани, от всички 300 пътници, останали блокирани
Коментари Харесай

МВнР: Около 35 българи от блокираните на летище „Чампино“ са останали в Рим

Около 35 български жители, от всички 300 пасажери, останали блокирани на летище " Чампино " в Рим, са останали в града и са настанени в хотел, оповестиха от Министерство на външните работи. До обстановката се стигна откакто самолетът на обслужващата ги самолетна компания не съумял да излети рано тази заран поради мъгла.

Авиокомпания,,Райън еър‘‘ им е издала нови билети за полети на дати 10 и 11 май. Авиокомпанията им подсигурява една нощувка, с цел да им бъдат заплатени идващите нощувки до датите на полетите, съгласно регламента на самата самолетна компания, би трябвало всеки ден да се декларират в листата на чакащите на гишето на " Райън еър " на летището. Така има възможност някои от тях да заминат и по-рано.

Посолството на България в Рим прави опити да спомага за намирането на бус на преференциална цена, който плътно да извозва българските жители до летището всяка заран до датите на полетите им, защото " Райън еър " не обезпечава превоз, се споделя още в известието на външно министерство.

Консулът на Република България в Рим, е оказал подпомагане на българските жители, прецизират от външното ни министерство.

От полета са останали към 70 души в по-голямата си част българи и дребна група чужденци. Някои от българските жители (група от към 8 души), са тръгнали към гара „ Термини” и са уведомили, че са решили да отидат във Флоренция, откъдето да търсят различни разновидности. Друга дребна група се е отправила към летище,,Фиумичино‘‘, за да си закупи билети за други самолетни компании.

Българското посолство в Рим следи развиването на обстановката, остава разполагаем и е в непрекъснат контакт с намиращите се на летището наши сънародници, както и с летищните служби.

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурните телефони за незабавни случаи на българското посолство в Рим:

За контакт:

Телефон: +39 06 322 4640 и +39 06 322 4643

Факс:: +39 06 322 61 22 и +39 06 3224656

Дежурен телефон в отвън работно време:

+39 06 322 4640 и +39 06 322 4643

Права на пътуващите със аероплан:

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_bg.htm
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР