Около 34% процента от запитаните твърдят, че в последната седмица

...
Около 34% процента от запитаните твърдят, че в последната седмица
Коментари Харесай

1/3 от българите попаднали на фалшиви новини в последната седмица на юли

Около 34% % от запитаните настояват, че в последната седмица на юли са срещали подправени вести или вести, чието наличие считат за погрешно. Това се равнява условно на над 1.8 милиона пълнолетни българи. Този извод се прави в експресен сондаж на " Галъп интернешънъл ", извършен измежду 800 души по телефона сред 30 юли и 1 август.

Институциите не са съумели да убедят популацията в правотата си по проблема " Странджа ". Протестите на майките и други сходни от последните седмици се възприемат от българите като знак за същински проблеми. На този декор обществото чака по-убедителна интервенция на страната във значимите области.

Може би това е и част от обяснението за общото съмнение към сведенията за чума по животните в Странджа: 37 на 100 имат вяра, че чума е имало, само че 48 на 100 не имат вяра. Останалите се двоумят. Мнозинство от 68 на 100 считат, че управляващите не си правят работата добре в проблема със Странджа, а 26 на 100 считат, че я правят добре. Останалите се двоумят.

Скорошното прекъсване на договорката с ЧЕЗ се харесва (мнозинство от 64 на 100 го одобрява), даже още повече се харесва апелът на Корнелия Нинова за повече страна в стопанската система, насочен посредством " Визия за България " (мнозинство от 73 на сто). Най-много утвърждение в последните дни събира ветото на президента Радев над законовите ремонти, които се считат за лобистки (75 на сто). Ниско е утвърждението към повдигането на акциза на бездимните цигари - 45 на 100 утвърждават, само че 47 на 100 не го утвърждават.

Протестът на майките и други обществени митинги в последните седмици се възприемат ясно като знак за действителен проблем, а не като функционалност на политически упоритости (каквито тълкования имаше). 69 % са съгласни, че този вид митинги са удостоверение по-скоро за действителни проблеми. 8 % намират политическите упоритости за водещи, а 18 на 100 признават, че не са задоволително осведомени. Останалите се затрудняват да отговорят, демонстрират още резултатите от експресния сондаж на " Галъп интернешънъл ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР