Около 330 хил. души са се опитали да влязат незаконно

...
Около 330 хил. души са се опитали да влязат незаконно
Коментари Харесай

Около 330 хил. души са опитали да влязат незаконно в Евросъюза през миналата година

Около 330 хиляди души са се пробвали да влязат нелегално в Европейския съюз през предходната година, което съставлява връх за последните шест години, заяви във Варшава организацията на Европейски Съюз за защита на границите и крайбрежията " Фронтекс ", представена от медиите.

Тази статистика не регистрира бежанците от Украйна, които влизат в Европейски Съюз, акцентира европейската организация.

През предишния месец са регистрирани общо 13 200 противозаконни прекосявания на границите на евросъюза, което е с 12 % по-малко от януари предходната година.

Според " Фронтекс " спадът може да се изясни с неприятните метеорологични условия, изключително по морските направления.

Нелегалните мигранти, които влизат в Европейски Съюз през Западните Балкани, възлизат на 43 %.

Същевременно опитите за влизане през западното Средиземноморие, да вземем за пример от Мароко към Испания, са намалели съвсем на половина.

Спад от 82 % е регистриран и по маршрута през Западна Африка, който потегля от Мароко и стига до Канарските острови. Освен на неприятните метеорологични условия забележителното понижаване на незаконните мигранти, употребявали този маршрут, се дължи и на засилените патрули и превантивните ограничения, изключително в Мароко, отбелязва " Фронтекс ".

От друга страна, броят на противозаконните прекосявания на границата по маршрута през централното Средиземноморие, да вземем за пример от Либия и Тунис през Сицилия и Малта, се е нараснал с 49 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР