Около 330 000 души са се опитали да влязат незаконно

...
Около 330 000 души са се опитали да влязат незаконно
Коментари Харесай

Над 330 000 мигранти са влезли в Евросъюза

Около 330 000 души са се пробвали да влязат нелегално в Евросъюза през предходната година, което съставлява връх за последните шест години, заяви във Варшава организацията на Европейски Съюз за защита на границите и крайбрежията " Фронтекс ", съобщи ДПА. Тази статистика не регистрира бежанците от Украйна, които влизат в Европейски Съюз, акцентира организацията.
През предишния месец са регистрирани 13 200 противозаконни прекосявания на границите на Европейски Съюз, което е с 12 % по-малко от януари предходната година. 
Според " Фронтекс " спадът може да се изясни с неприятните метеорологични условия, изключително по морските направления.
Нелегалните мигранти, които влизат в Европейски Съюз през Западните Балкани, възлизат на 43 % от обшия брой, което демонстрира, че този маршрут е употребен най-често.
Същевременно опитите за влизане през западното Средиземноморие, да вземем за пример от Мароко към Испания, са намалели съвсем на половина.
Спад от 82 % е регистриран и по маршрута през Западна Африка, който потегля от Мароко и стига до Канарските острови, принадлежащи на Испания. Освен на неприятните метеорологични условия, забележителното понижаване на незаконните мигранти, употребявали този маршрут, се дължи и на засилените патрули и превантивните ограничения, изключително в Мароко, отбелязва " Фронтекс ".
От друга страна, броят на противозаконните прекосявания на границата по маршрута през централното Средиземноморие, да вземем за пример от Либия и Тунис през Сицилия и Малта, се е нараснал с 49 %.>  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР