Около 330 000 души са се опитали да влязат незаконно

...
Около 330 000 души са се опитали да влязат незаконно
Коментари Харесай

„Фронтекс“: 330 000 души са се опитали да влязат незаконно в ЕС през 2022г.

Около 330 000 души са се пробвали да влязат нелегално в Европейски Съюз през предходната година, което съставлява връх за последните шест години. Това заяви във Варшава организацията на Европейски Съюз за защита на границите и крайбрежията „ Фронтекс “, съобщи Българска телеграфна агенция.Тази статистика не регистрира бежанците от Украйна, които влизат в Европейски Съюз, акцентира европейската организация.

През предишния месец са регистрирани общо 13 200 противозаконни прекосявания на границите на евросъюза. Това е с 12% по-малко от януари предходната година. Според „ Фронтекс “ спадът може да се изясни с неприятните метеорологични условия, изключително по морските направления.

Нелегалните мигранти, които влизат в Европейски Съюз през Западните Балкани, възлизат на 43%. Същевременно опитите за влизане през западното Средиземноморие, да вземем за пример от Мароко към Испания, са намалели съвсем на половина.

Спад от 82% е регистриран и по маршрута през Западна Африка, който потегля от Мароко и стига до Канарските острови. Освен на неприятните метеорологични условия, забележителното понижаване на незаконните мигранти, употребявали този маршрут, се дължи и на засилените патрули и превантивните ограничения. Особено в Мароко, отбелязва „ Фронтекс “.

От друга страна, броят на противозаконните прекосявания на границата по маршрута през централното Средиземноморие, да вземем за пример от Либия и Тунис през Сицилия и Малта, се е нараснал с 49%.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР