Около 33 милиона лева ще струва на домакинствата на централно

...
Около 33 милиона лева ще струва на домакинствата на централно
Коментари Харесай

Срещу 33 милиона лева: Подменяме водомерите за топла вода с уреди с дистанционно отчитане

Около 33 милиона лв. ще коства на семействата на централно парно подмяната на старите им водомери за топла в идващите 6 години, пресметна „ “. Приблизителната численост на този вид уреди сега, които не могат да се регистрират отдалечено, са над 330 000. Средната цена за монтаж на нов топъл водомер сега е към 100 лв..
Още най-малко към 6 милиона ще излязат от джобовете на клиентите на топлофикациите в огромните градове, с цел да се подменят и уредите за дялово систематизиране, инсталирани върху радиаторите в жилищата. По най-груби калкулации най-малко 600 000 е броят на тези уреди сега, които не разрешават отдалечено отчитане и засичането им става единствено след визити в парцела на клиентите.
 Изравнителните сметки за парно и топла вода: Как да получим парите си? Изравнителните сметки за парно и топла вода: Как да получим парите си?
До 31 август всеки, неудовлетворен от изравнителната си сметка от " Топлофикация ", може да апелира. До тази дата хората, които не са обезпечил...
Според Директива 2012/27/EI на Eвропейския парламент от 25 октомври 2020 година всички уреди и водомери за топла вода, които се инсталират, би трябвало да бъдат с отдалечено отчитане. С промени в Закона за енергийна успеваемост се внедряват в българското законодателство условията от тази евродиректива. Само след по-малко от 2 години и 3 месеца при съществуване на конфигурирани измервателни уреди или топлинни разпределители с отдалечено отчитане на крайните ползватели се обезпечава информация за фактурирането или за потреблението най-малко един път месечно, плануват нормативните промени.
До крайния период, записан в евродирективата 1 октомври 2027 година, всички измервателни водомери, разпределители и топломери, които не са с отдалечен доклад, би трябвало да бъдат преустроени с такива с отдалечен доклад. Тогава даже уредите, инсталирани на радиатора, или топлият водомер да не са с изтекла метрология или гаранция, то клиентите ще бъдат длъжни да ги подменят с нови, позволяващи данните от тях да се регистрират от разстояние и да няма нужда от постоянно посещаване в парцела на потребителя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР