Около 3000 пенсионери излязоха вчера на митинг в беларуската столица

...
Около 3000 пенсионери излязоха вчера на митинг в беларуската столица
Коментари Харесай

Пенсионери излязоха на митинг срещу Лукашенко

Около 3000 пенсионери излязоха през вчерашния ден на протест в беларуската столица за трети следващ понеделник с искане за оставката на властническия президент Александър Лукашенко, съобщи Асошиейтед прес.

Участниците в митинга минаха по улиците на Минск с цветя и скандиране на възгласи "Върви си! " против Лукашенко.

"Колко баби са нужни, с цел да смъкват от власт един дядо ", пишеше на един от плакатите на протестиращите, като с него се визираше 66-годишният президент.

В столицата имаше и контрапротест на пенсионери, подкрепящи Лукашенко. Те бяха към 2000 души и доста от тях бяха мъже в униформи на армията и силите за сигурност. Събраха се на площад "Независимост " и носеха национални флагове и плакати, на които имаше такива надписи като да вземем за пример "За мир, благополучие и обичайни полезности ". Местни медии оповестиха, че някои от тях са били превозени до митинга с рейсове, което наподобява е било авансово проведено.

На изборите на 9 август Лукашенко, който ръководи Беларус от 26 години, беше разгласен за победител с 80 % от гласовете, напомня Българска телеграфна агенция. Основният му противник, Светлана Тихановска, получи единствено 10 на 100 и отхвърли да признае резултатите за действителни. По думите ѝ те са били манипулирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР