Около 3000 души окупираха сградата на прокуратурата в Пловдив с

...
Около 3000 души окупираха сградата на прокуратурата в Пловдив с
Коментари Харесай

Хиляди окупираха прокуратурата в Пловдив с викове „Свобода за доктора!“

Около 3000 души окупираха постройката на прокуратурата в Пловдив с крясъци „ Свобода за доктора “ и „ Промяна! “ Това се случи във втория ден на митинги в отбрана на арестувания за убийството на крадеца рецидивист Жоро Джевизов доктор доктор Иван Димитров.

Прокуратурата и до момента не е изнесла данни по случая, само че по известното досега Джевизов е влезнал в парцела на доктора, с цел да краде, и е бил прострелян. Това се е случило в първите часове на 2 март, а сутринта тялото на Джевизов беше намерено на похлупак на БМВ, паркирано в съседство.

 img_20180305_125710

Протестиращите, които желаят доктор Иван Димитров да бъде освободен неотложно, се събраха пред постройката на Второ районно в Пловдив. Там под звуците на „ Боят настана “ и „ Шуми Марица “ оповестиха, че лекарят е защитил фамилията и дома си и желаеха законодателни промени, които да не разрешават хора, протегнали ръка към оръжие при самозащита, да влизат в ареста.

След това те потеглиха на шествие към прокуратурата, продължавайки да скандират „ Свобода! “ Митингът спря до паметника на Съединението, който е тъкмо до прокуратурата. Там напрежението ескалира и измежду хората се чуха реплики към прокуратурата „ Мафия! “ и „ Плъхове! “, тъй като прякорът на убития апаш е Плъха.

В един миг протестиращите се насочиха към входа на прокуратурата, охраняван от десетина служители на реда. Те желаеха дежурният прокурор да излезе и да приказва с тях. Вратата остана затворена и хората започнаха да иронизират, че правораздаването за разлика от престъпността има почивен ден. Последваха мощни освирквания и крясъци „ Оставка! “

В един миг изглеждаше, че ще се стигне до офанзива на постройката, само че в последна сметка хората се разотидоха с заричане да стачкуват всеки ден пред прокуратурата от 17.30 часа.

72-часовото задържане на доктор Иван Димитров изтича довечера и се чака на следващия ден да стане ясно дали прокуратурата ще изиска съдът да го остави в ареста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР