Около 3000 души досега са били евакуирани от украинския град

...
Около 3000 души досега са били евакуирани от украинския град
Коментари Харесай

Украинските власти съобщиха, че 3000 души са били евакуирани от град Ирпин

Около 3000 души до момента са били евакуирани от украинския град Ирпин, съобщи ДПА, базирайки се на украинските управляващи.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2092
" Евакуацията на популацията от град Ирпин към Киев продължава ", разгласи през днешния ден украинската работа по гражданска отбрана. " На съвсем 3000 цивилни беше оказана помощ ", прибавя службата.

По информация от организация УНИАН жителите на Ирпин нямат нито вода, нито електричество.

Вече няколко дни към Ирпин, който се намира на към 25 километра северозападно от украинската столица, се водят тежки боеве. Руски военни са окупирали част от града, който е бил с население към 45 000 души преди началото на съветската инвазия. На фотоси от Ирпин се вижда по какъв начин стотици цивилни са се сгушили под опустошен мост и украински бойци ги превеждат по спонтанни пешеходни мостове.

По информация от Киев в неделя най-малко осем души са били убити, откакто съветски военни обстреляли евакуационния маршрут. От началото на спора се водят тежки боеве за надзор и на околните градове Буча, Гостомел и Ворзел.

Междувременно украинският здравен министър Виктор Ляшко заяви, че 61 лечебни заведения в Украйна са били извадени от строя от съветски офанзиви, съобщи Ройтерс.

" Терористи от страната агресор извадиха от строя 61 лечебни заведения ", сподели той по малкия екран и добави, че управляващите не могат да доставят медицински консумативи до обитаемоте места на фронтовата линия, тъй като липсват " филантропични коридори ". Русия отхвърля да е атакувала цивилни цели, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР