Около 300 служители от шест структури в МВР излязоха на

...
Около 300 служители от шест структури в МВР излязоха на
Коментари Харесай

Около 300 служители на МВР в Кърджали излязоха на протест

Около 300 чиновници от шест структури в Министерство на вътрешните работи излязоха на безмълвен митинг пред постройката на Областната дирекция на полицията в Кърджали. Те са афектирани от неналичието на възнаграждение за положен труд по време на пандемия от Covid-19 .
Служителите са изключени от листата на ведомствата, които ще получат 30 на 100 нарастване на заплатите за работата им на първа линия.
Работим незачитан труд, неглижирани, натикани в ъгъла и на следващия ден отново ще сме на първа линия… Ние ще си вършим нашата работа, само че ръководещите би трябвало да се замислят дали би трябвало да е по този начин “. Това са част от гласовете на чиновниците от Министерство на вътрешните работи.
Днес те още веднъж споделиха на ръководещите, че работата им е също толкоз значима, колкото и на останалите, включени в листата за 30-процентно нарастване на заплатите.

В момента междинната заплата на служител на реда в системата е 980 лв. , сподели Марин Христозов, ръководител на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи в Кърджали. Според него сътрудниците му не престават да търпят най-тежките последици от рецесията, а няма веществен тласък.

„ Планираме мирни протестни дейности. В момента митингът е безмълвен. Ако не ни чуе Министерският съвет, продължаваме с народен митинг на 8-и ноември “.

Илиян Радулов е от граничния полицейски сектор в Златоград. С сътрудниците си е пропътувал десетки километри до Кърджали, с цел да се чуе и техният глас:

„ Не сме съгласни с разпределението на нарастването на заплатите по отношение на ковид. Обидени сме, тъй като ни зачертаха от този лист. Аз съм получил 0 средства. Попитахме, отговор няма . Няма пари за всички “.

Заради неналичието на съответно възнаграждение е имало случаи служители на реда да напущат системата и да търсят по-добри финансови благоприятни условия . Марин Христозов:

„ Колеги напуснаха и отидоха да карат тирове в чужбина “.

В момента няма подобен развой, споделят Министерство на вътрешните работи чиновниците. Дори и в този момент, когато са оставени под чертата. Този въпрос не стои пред Данчо Димов – пожарникар от Хасково. Той е заместник-председател на локалната синдикална конструкция и през днешния ден също пристигна да поддържа сътрудниците.

Всички сътрудници сме афектирани. Бяхме на първа линия “.

Обезпокоително е, че досега няма решение на обстановката, споделят протестиращите. Но чакат излаз посредством договаряния, които към този момент наподобява липсват. И са подготвени на нови митинги.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР