Около 300 служители от шест структури в МВР излязоха на

...
Около 300 служители от шест структури в МВР излязоха на
Коментари Харесай

Близо 300 служители на МВР в Кърджали излязоха на мълчалив протест |

Около 300 чиновници от шест структури в Министерство на вътрешните работи излязоха на безмълвен митинг пред постройката на Областната дирекция на полицията в Кърджали, съобщи БНР.

Те са афектирани поради това, че не са включени към 34 ведомства, които получиха 30% нарастване на заплатите за работата им на първа линия за битката с ковид.

" Работим незачитан труд, неглижирани, натикани в ъгъла и на следващия ден отново ще сме на първа линия. Ние ще си вършим работата, само че ръководещите би трябвало да се замислят дали би трябвало да е по този начин ", споделят те.

Средната заплата на служител на реда е 980 лв., сподели Марин Христозов, ръководител на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи в Кърджали пред БНР. Според него сътрудниците му не престават да търпят най-тежките последици от рецесията, а няма веществен тласък.

" Планираме мирни протестни дейности. В момента митингът е безмълвен. Ако не ни чуе Министерският съвет, продължаваме с народен митинг на 8-и ноември ", безапелационен е Христозов.

В митинга се включиха и служители на реда от граничния сектор в Златоград. " Не сме съгласни с разпределението на нарастването на заплатите. Обидени сме, тъй като ни зачертаха от този лист. Аз съм получил 0 средства. Няма пари за всички ", споделят те.

Марин Христозов прибавя, че негови сътрудници са напуснали и са почнали да карат тирове в чужбина.

Протести ще има и в Пловдив, и в Бургас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР