Около 300 служители на МВР се събраха пред Областната дирекция

...
Около 300 служители на МВР се събраха пред Областната дирекция
Коментари Харесай

300 служители на МВР се събраха в Кърджали на мирен протест

Около 300 чиновници на Министерство на вътрешните работи се събраха пред Областната дирекция в Кърджали на безмълвен митинг.

Те упорстват за почтено възнаграждение като заплатите им да се усилят най-малко с 30% от следващата година.

Служители от поделенията в Кърджалийския район, както пожарникари от Хасково и гранични служители на реда от Златоград се събраха през днешния ден пред ОД на Министерство на вътрешните работи в Кърджали, с цел да изразят недоволството си от това, че от това, че остават отвън листата на чиновниците, които ще получат спомагателни хонорари поради това, че са на първа линия в битката с ковид, съобщи БНР.

Марин Христозов от синдикалната организация на Министерство на вътрешните работи в Кърджали съобщи, че упорстват за 30% повишение на заплащенето и заключи: "До този миг няма никакви договаряния, което е тревожно, тъй като сами виждате, сътрудниците са недоволни, разочаровани, дали сме всичко от себе си и желаеме едно самопризнание на труда ни. "

В Златоград, граничните служители на реда също не са получили нито лев в допълнение, поради това, че са на първа линия в битката с ковид, разяснява Илиян Радулов, ръководител на синдикалната федерация там: "Конкретно за мен ще ви кажа, че съм получил нула лв.. Нашата засегнатост евентуално ще стигне и до София в случай че няма договаряния. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР