Около 300 са децата в България, които в момента се

...
Около 300 са децата в България, които в момента се
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Около 300 са децата в България, които се лекуват от онкохематологично заболяване

Около 300 са децата в България, които сега се лекуват от някакъв тип онкохематологично заболяване и по-голямата част от тях са в Клиниката по детска клинична хематология и онкология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “. Това сподели пред Нова телевизия проф. доктор Добрин Константинов, началник на Клиниката.

„ Лекуваме децата, които одобряваме в нашата клиника, по одобрени интернационалните стандарти. Ние сме част от мрежа в Европа и в света, която работи по едни и същи протоколи във връзка с химиотерапията ”, посочи проф. Константинов.

Той добави, че костно-мозъчните трансплантации са един от методите, по които се организира лекуването и не всички подлежат на такава трансплантация. „ Сама трансплантация е различен способ. Благодарение на развиването на химиотерапията, триумфите на лекуването с тази терапия се усилват. Към него се пристъпва при строги индикатори “, сподели проф. Константинов.

В Центъра за костно-мозъчни трансплантации се правят 90% от трансплантациите у нас. Общият им брой обаче към момента остава дребен заради неналичието на задоволително високо дипломиран личен състав.

Проф. Константинов сподели още, че от 32 години е краткотрайно в ИСУЛ в очакване на Националната детска болница.

„ Въпреки че приказваме съответно за детски злокачествени болести, цялата палитра на заболяванията и на експертите в детските заболявания има присъединяване в една или друга степен при сполучливото лекуване “, добави той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР