Около 300 хил. лева на месец е сумата за охрана

...
Около 300 хил. лева на месец е сумата за охрана
Коментари Харесай

Около 300 хил. лева на месец е сумата за охрана за всички центрове за бежанци у нас

Около 300 хиляди лв. на месец е сумата за защита за всички центрове за бежанци, която се заплаща на трите охранителни компании, една трета от средствата отиват за трите центъра в София, уточни пред Българска национална телевизия ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева. Тя посочи, че Държавната организация за бежанците организира по Закона за публичните поръчки процедури за избор на охранителна компания.

" Средствата за защита на центровете, както и за покриване на режийните, за спомагателни щатни бройки и за храна на настанените, се обезпечават по фонд " Убежище, миграция и интеграция ". По този фонд обаче средствата ще бъдат изчерпани за този вид действия още в границите на тази година и чакаме това да бъде поето от държавния бюджет ", посочи Мариана Тошева.

По думите й скринингът на новорегистрираните е доста сериозен, той се реализира в партньорство и с други организации - взема се пръстов отпечатък, с цел да се откри самоличността на мигрантите.

" Хората, които се връщат в България, са минали неколкократно този скрининг, и към този момент са открити ", изясни Тошева. Това са лица търсещи протекция, които са подали молба първо в България.

" Има лица,

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР