Около 300 хил. души в България не работят и не

...
Около 300 хил. души в България не работят и не
Коментари Харесай

Калфин: 300 хил. души в България не работят и не си търсят работа

Около 300 хиляди души в България не работят и не си търсят работа и нормално живеят при родственици. 17% си признават, че работят на черно, 10% имат приходи от сезонна работа в чужбина, огромна част от тях се задоволяват с приходите на членове на фамилията и споделят, че това ги задоволява. Това разгласи някогашния обществен министър Ивайло Калфин в изявление за bTV по данни от изследване на изследователския център " Тренд " по поръчка на фондация " Фридрих Еберт ".
По думите му това е 10% от трудовата мощ у нас и тези хора могат да се трансфорат в огромен запас за стопанската система.
Според Калфин, по-притеснителен е огромният брой запитани, които разчитат единствено и само на приходите на различен член от фамилията. В същото време множеството имат деца.
" Това генерира беднотия и разделяне в обществото ", акцентира Калфин, като добави, че етническите разлики не са толкоз огромни.
Над половината от интервюираните са изявили подготвеност да стартират работа против съответно възнаграждение, като в множеството случаи приказваме за заплащане в границите на 1000 лева месечно. Висшистите са по-мотивирани, като измежду тях доминира и мнението, че човек, който отхвърля препоръчана му работа, не би трябвало да получава пари от страната.
Смущаващо е, че 80% от запитаните търсят работа благодарение на околните си: " Това е една огромна въпросителна пред институциите, хората не се обръщат към институциите ".
Калфин означи, че тези над 50-годишна възраст всеобщо не се записват на курсове за преквалификация, не вършат нищо и чакат един ден да получат обществена пенсия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР