Около 300 души са загинали при въздушния удар срещу театър

...
Около 300 души са загинали при въздушния удар срещу театър
Коментари Харесай

Около 300 души са загинали при въздушния удар срещу театъра в Мариупол

Около 300 души са починали при въздушния удар против спектакъл в украинския град Мариупол предходната сряда, където са се укривали цивилни, оповестиха украинските управляващи през днешния ден в канала си в Телеграм.

Броят на жертвите удостовери консултант на заместник-кмета на Мариупол пред Би Би Си.

Спасителната интервенция се е забавила поради боеве в региона на театъра.

В безрезултатен опит да се защитят, хората, укрили се в театъра, бяха сложили голям надпис " ДЕЦА " на съветски език пред постройката, който се виждаше от въздуха.

В продължение на дни държавното управление в опустошения пристанищен град не можеше да даде точния брой на жертвите.

В днешната обява в канала на управляващите в " Телеграм " се показва, че съгласно очевидци жертвите са били " към 300 ". Не става обаче ясно дали разчистването на руините е завършило.

Малко след гърмежа украинският омбудсман Людмила Денисова заяви, че в театъра е имало над 1300 души, които са употребявали постройката като бомбоубежище.

Русия обаче дефинира като неистина изказванието на украинските управляващи, че съветските военновъздушни сили са бомбардирали театъра в Мариупол, и съобщи, че истината ще излезе нескрито.

Руското министерство на защитата хвърли виновността върху украинския националистически батальон " Азов " за това, че е взривил постройката, откакто е държал заложници там и е употребявал горните етажи, с цел да обстрелва съветските сили.

В момента на нападението в постройката са се укривали над 1000 души. Кметът на града приказва за " геноцид ". Русия отхвърля.

" Вина за всичко случило се в Мариупол, в частност взривяването на постройката на Драматичния спектакъл, режимът в Киев естествено се опита да хвърли върху съветските военни, които съгласно режима са поразили с авиобомба театъра. Разбира се, това е неистина. Руските въоръжени сили не бомбардират градове. Колкото и видеокадри да е събрало НАТО и колкото и подправени фотоси да се популяризират сега, истината в последна сметка ще излезе нескрито. ", съобщи Мария Захарова, представител на външното министерство на Русия.

Руснаците към момента не са завладяли Мариупол, е съобщил украинският представител. Кметът на града Вадим Бойченко обаче съобщи, че Мариупол е " погубен " и ще " отнеме години да се възвърне ".

Четирима цивилни са починали след съветски удар по медицински център в Харков, настояват от локалната полиция. Министерството на защитата на Украйна заяви, че съветските сили са съумели отчасти да основат кулоар по земя до Крим от региона на Донецк.

Украйна отхвърли апела на Русия бранителите на Мариупол да се предадат
Междувременно министерството на защитата на Англия заяви, че украинските сили съумяват да си възвърнат контрола върху някои градове и позиции до 35 километра източно от Киев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР