Около 300 души са били задържани днес в 23 руски

...
Около 300 души са били задържани днес в 23 руски
Коментари Харесай

Около 300 задържани за антивоенни протести в Русия ВИДЕО

Около 300 души са били арестувани през днешния ден в 23 съветски града по време на нови демонстрации против войната в Украйна, оповестиха деятели на съветската организация за отбрана на гражданските права ОВД-Инфо. Очаква се, че до края на деня броя на задържаните ще се усили.

Протести през днешния ден имаше във Владивосток в съветския Далечен изток, в Иркутск на езерото Байкал и в сибирския град Томск. В обществените мрежи се появиха фотоси и видеа по какъв начин служители на реда от частите за битка с безредиците влачат участници в митингите, пробвайки се да разпилян стачкуващите. Според ОВД-Инфо от 24 февруари, когато започнаха съветските офанзиви против Украйна, в Русия са били арестувани повече от 1400 души.

В Москва, известен измежду туристите площад до Кремъл, бе ограден с железни заграждения, заяви сътрудник на ДПА. В подготвеност да се намесят са били стотици полиция от специфичните елементи ОМОН.

Въоръжени мъже е имало пред постройката на Държавната дума, където са били паркирани и коли, потребление за транспортиране на арестувани. В Москва поради пандемията от ковид демонстрациите от дълго време са неразрешени.





Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР