Около 300 българи са блокирани на едно от летищата в

...
Около 300 българи са блокирани на едно от летищата в
Коментари Харесай

Стотици българи са блокирани на летище в Рим

Около 300 българи са блокирани на едно от летищата в Рим, откакто самолетът на обслужващата ги самолетна компания Ryanair не съумял да излети рано тази заран. Според нашите сънародници полетът е бил отсрочен поради мъгла. От 8 часа сутринта, когато е трябвало да излетят за София обаче, не им е препоръчана опция по какъв начин да се приберат вкъщи.

„ Децата пищят, всички реват! Най-ранният полет, с който може да се приберем в България, е в петък – по този начин ни споделиха от летището. Никой нищо не изяснява! “, описа пред Би Ти Ви Огнян Манолев – един от пострадалите.

Повечето българи, блокирани на летище „ Чампино " в Рим, са били на отмора и споделят, че нямат задоволително средства, с цел да провеждат различен превоз. До момента от компанията транспортьор не са дали съответни оферти.

„ Няма нито офис, нито нищо. Дойде една жена, даде ни по една вода и това е. Каза: „ Чакайте, ще ви предложат различен вид за връщане “. А различния вид е петък “, сподели Манолев. На телефоните на компанията не дава отговор никой. От българското посолство в Италия оповестиха, че знаят за случая и ще се опитат да спомагат.

Българското посолство в Италия е изпратило двама души от българското дипломатическо посланичество, които да окажат подпомагане на нашите сънародници, изпаднали в усложнение. Посолството ни е влезнало в контакт с летищните управляващи и самолетната компания и спомага за обезпечаване на различен превоз на българските жители до България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР