Около 30 проверки за допинг са били осъществени в руския

...
Около 30 проверки за допинг са били осъществени в руския
Коментари Харесай

Руските футболисти дали отрицателни проби за допинг

Около 30 инспекции за допинг са били осъществени в съветския футбол през последната календарна година и заради тази причина не би трябвало да има терзания по отношение на нарушавания на разпоредбите, съобщи президентът на Руския футболен съюз (РФС) и вицепремиер на страната Виталий Мутко.

По-рано някои медии разпространиха информация, съгласно която президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Райнхард Гриндел е призовал да бъде засилен допинг-контрола върху съветските футболисти, откакто състезатели от други спортове се оказаха уличени.

" Ние имаме добър контакт с Райнхард Гриндел и той към този момент ми изясни какво е имал поради. Някои медии просто го преекспонираха не по най-правилния метод. Германският ми сътрудник съобщи, че в случай че има подозрения в съветските футболисти, то би трябвало да се взимат по-често от тях проби или въобще да не се разяснява тази тематика, споделя Мутко.

" Това с допинга е една тематика, която владее публичното мнение, и беше основана доста професионално. През тази година съветският футбол е бил подложен на 30 инспекции за приложимост на допинг на всякакво ниво- състезание на Русия, европейски шампионати, разнообразни национални отбори- мъже, младежи, юноши. Възможност да бъдат манипулирани тези проби и резултати няма, тъй като става дума за доста високо, интернационално равнище. Още преди четири години от ФИФА ни изпратиха писмо, с което ни уведомяват, че нашият народен тим ще бъде проверяван, както и беше проверяван на Световното състезание в Бразилия. И несъмнено, нищо не беше намерено, споделя още Мутко. Той добави, че от РФС са дали отговор на всички въпроси и условия, които са изпратени от ФИФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР