Около 30% от заведенията са фалирали и въобще няма да

...
Около 30% от заведенията са фалирали и въобще няма да
Коментари Харесай

Алибегов изненадващо: Отказваме се от протестното отваряне на заведенията

Около 30% от заведенията са банкрутирали и изобщо няма да отворят, а с всеки минал месец този % се усилва. Това сподели в телевизионно изявление Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията. Асоциацията дружно със Сдружението на заведенията в България желаеха оставката на здравния министър, тъй като по думите им „ води война “ с тях.

Той сподели още, че бизнесът към момента не е почнал да взима помощ. Тя се чака да тръгне едвам тази седмица.„ За нас е недопустимо здравните управляващи да разделят сектора по този метод и да споделят - в ресторанта на хотела може да се храните безвредно, а в този против хотела има заплаха да се болестите с ковид “, съобщи Алибегов.

На този стадий заведенията се отхвърлят от концепцията за всеобщо протестно отваряне. По думите на Ричард Алибегов, защото здравният министър „ се е заял с тях “, в случай че създадат това и броят на инфектираните се усили, те ще бъдат посочени с пръст като виновници за това.

„ На митинга имаме стопански претенции – да бъдат изплатени компенсациите на чиновниците и на бизнеса и да работим. Дистанцираме се от всевъзможни партии и политици. Вчера обсъдихме по какъв начин ще протече митингът със Столична дирекция на вътрешните работи, тъй че се надяваме да бъдем чути “, съобщи Алибегов.

„ Директни помощи за бизнеса не са получени, с изключение на тези по мярката „ 80/20 “ за претовареност на личния състав. Вече осми месец чакаме изплащането да стартира. Ситуацията е доста зле и сме на ръба. Затова считам, че на митинга ще се съберат доста хора “, добави Ричард Алибегов.

„ Наясно сме, че даже да ни пуснат на 50% потенциал, повече от 25% претовареност няма да имаме. Но е добре да завъртим лека-полека колелото. Февруари по принцип е доста тежък месец и можеше да се употребява за акомодация “, на мнение е той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР