Около 30 % от крушките за осветлението в Морската градина

...
Около 30 % от крушките за осветлението в Морската градина
Коментари Харесай

30 % от лампите в Морската градина във Варна не светят

Около 30 % от крушките за осветлението в Морската градина липсват. Това заяви пред БНР кметът на Варна Благомир Коцев. Фирмите, които имат ангажимент да поддържат тези системи, би трябвало да бъдат в крайник с времето, акцентира той. Коцев добави, че договорите на компаниите са изтекли на 31 декември 2023 година Няма кой да поддържа тези системи, сподели още Коцев. 

Част от еколозите в районните кметства не правят работата, която един еколог би трябвало да прави – те не са на терен, сподели още Благомир Коцев. 49 от тях са концетрирани в районните кметства, а в огромна община работят десетина. Хората би трябвало да влязат в своята роля, а това ще се случи в идващите седмици, сподели още кметът на Варна. 

Увеличаване на заплащането на заетите в Градския превоз във Варна е друга значима стъпка за оправянето на казуса в бранша, добави той. 

Вече няма концесионери и за спирките от градския превоз във Варна. След бедствието през ноември доста от тях останаха без стъкла, а мощният вятър изтръгна част от тях до основи.

Те са построени некачествено, безапелационен е кметът. В момента Община Варна води разговор с другите дирекции в кметската администрация, с цел да се търсят верните компании с прецизирани и съответни критерии. Трябва да намерим концесионер и да заложим верните критерии какви съставни елементи на спирките да се употребяват при самото начало на публичната поръчка, разясни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР