Около 30% от българското население живее в сериозен риск от

...
Около 30% от българското население живее в сериозен риск от
Коментари Харесай

Евростат: Всеки трети българин живее в лишения

Около 30% от българското население живее в сериозен риск от беднотия, демонстрират данни от разбор на Евростат за делът на хората в тежки материални ограничения в Европейски Съюз през 2017 година Средният индикатор за Европейски Съюз на хора, живеещи в тежки материални ограничения, е 6,7 на 100. Все отново страната ни е постигнала забележителен растеж в обществената си политика, демонстрират данните на Евростат.. Отнесени към популацията на страната цифрите демонстрират, че през 2010 година в материални ограничения са живели към 3,5 милиона българи, до момента в който през 2017 година техният брой е бил към 2,1 милиона или понижение от 1,4 млн. души на лицата у нас, които са имали съществени материални ограничения, оповестява Нова телевизия.

Живеещите в ограничения са хора, които не могат да си заплащат безпроблемно сметките, да поддържат топъл дома си, да посрещат непредвидени разноски, нямат достъп до тв приемник, кола и телефон, и не могат да си разрешат даже една седмична отмора.

" Ако пресметнем цялото население на Земята, ние сигурно сме в златния милиард – на единия милиард, който живее най-добре от всички. Това бихме могли да го отнесем и за междинния индиец, защото Индия е най-бързо разрастващата се икономика”, разяснява пред малкия екран финансистът Емил Хърсев. " България е с най-бърз растеж на приходи, заплати и национално богаство - 10% е растежът предходната година на заплатите, над 8 % растеж на приходите ", уточни той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР